Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Cioloș, despre șoseaua de centură a Sucevei: Ministerul Transporturilor lucrează la organizarea licitației

premier la suceava (16)Premierul român, Dacian Cioloș, a declarat sâmbătă, la Solonețu Nou, comuna Cacica după întâlnirea cu omologul polon, că discuțiile dintre cele două părți au vizat probleme legate de cooperarea bilaterală, schimburile comerciale dar și despre proiecte de viitor atât economice cât și în infrastructură.

like-facebook„Am discutat despre colaborarea bilaterală care merge bine, schimburile comerciale sunt în creștere în ultimii ani și vor fi și mai mari. Am convenit să lucrăm împreună și pe proiecte care să ne ajute să mergem din punct de vedere comercial cu precădere spre zona asiatică și euroastiacă. Atât Polonia cât și România are interes în această zonă,chiar pe fonduri europene putem pregăti câteva proiecte în comun și am convenit să organizăm ca în perioada imediat următoare o reuniune a comisiei mixte economice româno-poloneze”, a spus Cioloș.

Premierul român a afirmat că a discutat și cu autoritățile locale pe chestiuni de infrastructură, precizând că șoseaua de centură a Sucevei va fi gata anul viitor.

Am discutat și cu autoritățile locale legat de proiecte de infrastructură locală. Am confirmat că Ministerul Transporturilor pregătește finalizarea șoselei ocolitoare de centură a Sucevei care mai are 15 la sută din lungime cât este finalizată. Din păcate un proiect care a fost dus până la 80 la sută dar care a fost întrerupt și nu s-a lucrat deloc timp de 4 ani de zile. Avem resursele financiare să-l finalizăm și Ministerul Transporturilor lucrează la organizarea licitației pentru ca până la sfârșitul anului viitor acest obiectiv să fie finalizat”, a subliniat Cioloș.

Domnia sa a afirmat că a discutat cu autoritățile locale, dar și cu partea polonă despre proiecte de infrastructură pe Axa Nord-Sud europeană.

„Am discutat cu autoritățile locale dar și cu prietenii polonezi anumite proiecte de infrastructură care să înceapă să construiască și să consolideze Axa Nord-Sud europeană. Până acum s-a investit în proiecte europene pentru legătura europeană Este-Vest. Pe proiecte transfrontarliere sunt ceva mijloace financiare pentru a începe să construim interconectări și la nivel de transport rutier și de transport energetic între România și Ucraina și apoi, Polonia și împreună cu Polonia vom milita ca în anii următori să putem obține fonduri europene și pentru a concentra resurse pe această axă Nord-Sud care să nu ocolească nici țările vecine UE ;Ucraina și Republica Moldova”,a precizat Cioloș.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*