Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO! Premierul Poloniei a ajuns pe Aeroportul Salcea

premierul poloniei la suceava (1)Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a ajuns la Suceava. Szydlo a fost așteptată pe Aeroportul de la Salcea de militari, prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, dar și ambasadorul Poloniei la București.

Premierul Poloniei merge la Gura Humorului unde va fi așteptat de premierul României, Dacian Cioloș.

like-facebookCei doi premieri vor aborda aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, în contextul Parteneriatul Strategic existent între cele două ţări. De asemenea, vor avea un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene: viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE şi procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securității și interesul ambelor țări pentru consolidarea relaţiei transatlantice, evoluțiile din vecinătatea estică a Uniunii.

La finalul întrevederii, vor avea loc declarații de presă ale celor doi prim-miniștri. De asemenea, cei doi oficiali se vor deplasa la Solonețul Nou, comuna Cacica, unde se vor întâlni cu reprezentanți ai comunității poloneze din România, vor avea un dejun de lucru și vor vizita Mănăstirea Voroneț.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*