Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Cinci persoane reținute după un accident mortal la Câmpulung Moldovenesc

retinuti arestatCinci persoane au fost reținute, joi, după un accident mortal produs pe strada Calea Transilvaniei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în zona fabricii de mobilă. Ștefan Adrian Lițu s-a urcat băut la volan și a accidentat mortal cu mașina, un Renault Megane, pe 15 iunie, un bărbat beat.

like-facebookPotrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în seara respectivă, el a condus auto marca Renault Megane albastru închis cu nr. SV 78 NIC, aparţinând SC Liţu Prodcom SRL, pe Str. Calea Transilvaniei nr. 241 din municipiul Câmpulung Moldovenesc, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de cel puţin 0,15 g/l , unde din cauza depăşirii limitei legale precum şi a neadaptării vitezei la sectorul de drum şi la indicatorul presemnalizator al trecerii de pietoni în raza căreia se afla, a accidentat mortal pe pietonul T H, în vârstă de 68 de ani, care pătrunsese pe carosabil şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii dinspre dreapta spre stânga pe direcţia de mers spre comuna Pojorâta, şi care avea în sânge o alcolemie de cel puţin 1,65 g/l.

Totodată, au fost reținuți și Ovidiu Latiș, din Sadova, Gabriel Alexandru Paicu, din Câmpulung Moldovenesc, Constantin Alexandru Crăciunescu, din Câmpulung Moldovenesc, Ioana Cătălina Dariciuc, din Câmpulung Moldovenesc, pentru săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Ovidiu Latiș le-a spus anchetatorilor că el ar fi condus mașina, încercând să își scape cumnatul, Ștefan Lițu.

Vineri, 26 august, ei au fost prezentați în fața instanței, care a decis ca aceștia să fie cercetați sub control judiciar, aceştia având instituită interdicţia de a comunica între ei şi cu martorii din dosar.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*