Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Nistor Tătar: Rectificarea bugetară, dar și indicatorii tehnico-economici aferente municipiului Rădăuți sunt proiecte de hotărâre prioritare și nu sunt pentru mine personal

tatarPrimarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a declarat, vineri, că majoritatea în deliberativul local va funcționa în ciuda consilierilor locali ai PNL și ALDE și a unui consilier local PMP, Bogdan Nicolau, care până ieri, a votat alături de PSD. Șeful administrației locale susține că trei aleși locali, Constantin Boliacu și Petru Carcalete, precum și fostul primar suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, vor să pună bețe în roate reuniunii Consiliului Local pentru ca proiectele de hotărâre să nu poate fi puse în aplicare.

like-facebook„Ieri, proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi erau în interesul locuitorilor municipiului. Dacă sunt consilieri care nu agrează persoana Tătar sau PSD sunt de acord, dar eu am înțeles încă din campania electorală că după alegerile locale se termină cu partipiurile politice, cu votul la comandă și jocuri de culise prin vecini. Rectificarea bugetară, dar și indicatorii tehnico-economici aferente municipiului Rădăuți sunt proiecte de hotărâre prioritare și nu sunt pentru mine personal. Dacă sunt unele persoane care doresc să își reactiveze poziția cum a fost în vechiul deliberativ local și parte din ei sunt și acum consilieri, vă spun că se înșeală. Eu nu particip la așa ceva. Nici în campania electorală și nici acum nu vreau să creez disconfort și vreau să colaborez cu toți consilierii locali. Cu o parte din aleșii locali din opoziție chiar am și vorbit referitor la proiectele de hotărâre. Sunt unii consilieri locali însă care vor reparate trotuarele printr-o parte, alții prin altă parte. Ieri, au fost și cetățeni aici care au dorit să își spună punctul de vedere la investiții dar există un program de reparare și modernizare în infastuructură. De opt ani nu s-a făcut nimic în municipiul Rădăuți și nu este regulă”,  a spus primarul municipiului Rădăuți.

El a amintit și numele unor consilieri locali care în loc să sprijine proiectele de hotărâre privind investițiile în municipiul Rădăuți sunt un fel de „gică-contra”.

Acele persoane cum este domnul Carcalete, domnul Olărean precum și domnul Boliacu, eu nu am să răspund cu aceeași monedă. Atâta vreme cât colaborăm cu domnul Andronache din partea UpR, zic că majoritatea va funcționa în continuare. Pentru Rădăuți trebuie să funcționeze majoritatea în Consiliul Local pentru rădăuțeni. Nu pentru un partid sau altul sau interesele care sunt și există în momentul de față. Toate voturile și discordia a plecat de la o veche tradiție în Consiliul Local pentru că unor consilieri nu le convine investițiile care se fac în municipiul Rădăuți, că este o relație între SC Servicii Comunale și Primăria Rădăuți. Mai mult, începe să se cunoască în privința activității Primăriei și a SC Servicii Comunale. Probabil se dorește să se ajungă acolo în primul rând acolo pentru a mai beneficia de o îndemnizație și ca să fie mărul discordiei acolo, ca să ajungem în situația în care am fost. Nu doresc așa ceva și am să iau măsuri ca să nu se ajungă într-o asemenea situație”, a spus Nistor Tătar.

În aceeași ordine de idei, edilul municipiului Rădăuți a dezmințit zvonurile apărute conform cărora ar fi făcut presiuni auspra consilierului local, Mirel Preda, să voteze alături de PSD.

„Nu am făcut niciun fel de presiuni asupra domnului Preda pentru că nu e cazul”,  a spus șeful adminsitrației județene care a mai amintit și de cazul doamnei Preda care a venit să se intereseze pentu o anume doamnă Șutac Elena de la strada Volovățului pentru a i se vinde terenul de sub garaj.

„Sunt de acord, dar vânzarea se va face în ordinea cererilor depuse pentru că așa este corect pentru cetățeni și apoi trebuie să fie o documentație aferentă. Eu mă uit foarte bine la hârtiile care le semnez pentru că așa este bine din punct de vedere legal. Am întrebat în ce calitate doamna Preda se interesează însă s-a enervat și a plecat. Dar domnul Preda este finul domnului Boliacu …deci, mă opresc aici”, a afirmat primarul municipiului Rădăuți.

Tătar a mai spus că a convocat pentru joia viitoare, la ora 10.00 o nouă reuniune a Consiliului Local pe luna septembrie, neexcluzând faptul că pe ordinea de zi s-ar putea afla și cele două proiecte retrase de pe ordinea de zi, joi, 25 august.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*