Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Premierul Dacian Cioloș și omologul său din Polonia vin la Suceava. Vezi programul!

ciolosPremierul Dacian Cioloş se va afla, sâmbătă, 27 august, în județul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care omologul său polonez, Beata Szydło, o efectuează în România. Din delegația care îl va însoți la Suceava pe premierul Dacian Cioloș fac parte șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria Prim-ministrului, Cristian Bădescu.

like-facebookCei doi premieri vor aborda aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, în contextul Parteneriatul Strategic existent între cele două ţări. De asemenea, vor avea un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene: viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE şi procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securității și interesul ambelor țări pentru consolidarea relaţiei transatlantice, evoluțiile din vecinătatea estică a Uniunii.

La finalul întrevederii, vor avea loc declarații de presă ale celor doi prim-miniștri. De asemenea, cei doi oficiali se vor deplasa la Solonețul Nou, comuna Cacica, unde se vor întâlni cu reprezentanți ai comunității poloneze din România, vor avea un dejun de lucru și vor vizita Mănăstirea Voroneț.

PROGRAMUL PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ
la Suceava
Sâmbătă, 27 august

11.45 Sosirea prim-ministrului Republicii Polone, doamna Beata Szydło

– Locație: Hotel Best Western Gura Humorului –

12.00 Convorbiri în plenul celor două delegaţii

13.45 Declarații comune de presă

– Locație: Best Western Hotel, sala Tisa –

14.30 Dejun de lucru

15.40 Vizitarea Mănăstirii Voroneț

Presa va avea acces doar în exteriorul bisericii

16.55 Întâlnire cu reprezentanţi ai comunității poloneze

– Locație: Dom Polski (Casa Polonă) din Solonețul Nou, com. Cacica

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*