Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Flutur: Scopul nostru este să deschidem și o linie cargo, de marfă, pe Aeroport

flutur delegatie qatarȘeful județului Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat, joi, la întâlnirea cu reprezentanții din Qatar că alierea județelor Suceava și Botoșani reprezintă un potențial uriaș în domeniul industriei alimentare. Flutur susține că una dintre priorități o reprezintă deschiderea unei linii de marfă pe Aeroportul de la Salcea. El a precizat că are în plan un terminal Cargo la Aeroport.

like-facebookDoresc să încurajez lanțul integrat de industrie alimentară și am chemat și județul Botoșani într-un mare proiect, cred că cele două județețe, care au peste un milion de locuitori și care au o suprafață agricolă mare, au potențial uriaș în domeniul industriei alimentare.  Aeroportul Salcea l-am terminat, pista este modernă, europeană, pot veni Boeing-uri cu capacitate de 300 de tone deci scopul nostru este să deschidem și o linie cargo, de marfă”, a spus Flutur.

El a menționat că pentru parteneriatul cu cei din Qatar „ne-am referit la o rază de în jur de 150 km de la aeroportul Suceava”.

Vineri, este așteptată delegația din Kuweit, respectiv ministrul Agriculturii din Kuweit însoțit de Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care, de asemenea, la ora 1300 vor face o deplasare în localitatea Dumbrăveni, urmată de o vizită la crescătorii din Asociația de Ovine din Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*