Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Traficanții de droguri cu conturi în insulele Belize, Marshal au scăpat de arestul preventiv

perchezitii diicot2Traficanții de droguri din Rădăuți, cu conturi în insulele Belize, Marshal, au scăpat de arestul preventiv. Tribunalul Suceava a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.
Instanța a respins, ca nefondată, „propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, de prelungire a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.08.2016 şi până la data de 11.09.2016, faţă de inculpaţii Percec Răzvan, Huţuleac Alexandru zis „Duţu”, Roman Romeo Mihăiţă zis „Păsăilă”, Lungoci Andrei Iulian şi Grijincu Iosif Marian”.

De asemenea, a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile. Indivizii sunt cercetați pentru  constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, spălare de bani.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, toţi cei cinci inculpaţi trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;  b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia mun. Rădăuţi, conform programului de supraveghere întocmit de către acest organ de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. Pe perioada cât se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, în baza art.215 alin.2 Cod procedură penală, impune celor 5 inculpaţi să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească limita teritorială a jud. Suceava decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura; b) să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, între ei.

În perioada 2011-2016, pe raza municipiului Rădăuţi a acţionat un grup infracţional organizat format din 22 de suspecți a cărei activitate infracţională a constat în comercializarea de substanţe cu efect psihoactiv.

like-facebookLiderul grupării, Răzvan Percec, din Rădăuți, a comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracțional organizat au fost sprijiniți, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viață (soţii şi concubine).

În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeți”, care au comercializat substanţele interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300.

În urma cercetărilor efectuate în cauză au fost efectuate un număr de 10 constatări în flagrant privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe.

În același registru, au fost identificate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în insulele Marshall, Belize și Ungaria în care aceștia au trimis sume importante de bani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*