Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei ar putea fi reluate anul viitor. Vezi ce se întâmplă cu șoseaua de centură a Rădăuțiului

soseaua de centura a sucevei (6)Legea obligă la reactualizarea proiectului, în septembrie, în baza acestuia CNDANR urmând a demara procedurile de organizare a licitaţiei pentru desemnarea firmei constructoare. Întregul inel ocolitor al Sucevei este eligibil la finanţare europeană nerambursabilă, valoarea acesteia fiind de 53 de milioane de euro.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține că unul dintre principalele sale obiective se referă la deblocarea unor mari proiecte, incluzând și lucrările la centura ocolitoare.

like-facebook„Demersurile mele și ale echipei au fost în sensul deblocării și accelerării unor proiecte care privesc Suceava, unele putem să spunem că au legătură directă cu CJ, altele nu. Șoseaua de centură a Sucevei și a Rădăuțiului, primele demersuri și întâlniri cu cei de la ministerul Transporturilor și CNADR. Până în septembrie 2016, va trebui finalizată actualizarea proiectului pentru că a stat patru ani de zile și obligația este să refaci proiectul că s-au întâmplat <mișcări> acolo și în septembrie sper ca CNADR să scoată la licitație pentru execuția lucrărilor pentru șoseaua de centură. Aici am avut discuții la nivel guvernamental inclusiv cu premierul Dacian Cioloș și s-a obținut finanțare. Întreg tronsonul este eligibil-53 de milioane de euro, finanțarea inițială a fost de la bugetul de stat și s-a trecut pe fonduri europene tot acest tronson de la Pătrăuți până la Hagigadar. Din păcate, am găsit lucruri întârziate, nici măcar actualizarea proiectului nu era făcută, dacă se făcea licitația poate începeau în toamnă lucrările. Așa cum stau lucrurile astăzi, probabil în primăvară….Mai mult ca sigur, ne ținem de dumnealor”, a spus Flutur.

În ce privește șoseaua de centură a Rădăuțiului, sunt discuții cu constructorul pentru a accepta la parametrii din urmă să reia lucrările. Investiția este de 25 milioane de euro pentru cei 16,4 km de șosea de centură.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*