Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Autospecială performantă distribuită Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava

pompieri isu (3)Joi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov s-a desfășurat evenimentul prilejuit de distribuire a opt autospeciale pentru stingere de mare capacitate, achiziționate în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” (Efficient Response Saves Lives II).

Cele opt autospeciale performante vor asigura intervenția optimă la misiunile pentru care sunt solicitați pompierii, iar acestea vor completa parcurile auto ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vrancea, Iași și Suceava.

like-facebookNoile autospeciale, cu o capacitate de 5000 litri de apă, sunt destinate intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, acestea dispun de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile lor, pot efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

Oficialii prezenți la eveniment au subliniat importanța achiziționării unor autospeciale noi și performante, care să înlocuiască mașinile de stingere incendii, cu durata de utilizare depășită și o vechime de peste 30 de ani.

Cele opt autospeciale reprezintă debutul unui proiect amplu, prin intermediul căruia Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va achiziționa autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenție, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe cisternă de mare capacitate (5000 litri și 9000 litri), ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, autocamioane transport materiale la intervenție și autospeciale transport a personalului.

Proiectul ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” face parte din seria acțiunilor pe care  pentru asigurarea unui management al situațiilor de urgență modern, performant, capabil să furnizeze servicii de calitate superioară.

Proiectul se va derula pe parcursul acestui an și beneficiază de un buget total de 24.517.780,50 Euro (110.410.920,90 RON).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*