Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Accesul către groapa de gunoi de la Mestecăniș s-ar putea face cu semafoare inteligente. Șeful DRDP: Ar fi unica soluție

groapa gunoiPoziționarea gropii de gunoi de la Mestecăniș nu îi nemulțumește doar pe localnici, ci și pe reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, potrivit cărora proiectanții nu au venit cu un sistem viabil pentru circulația mașinilor de gunoi spre și dinspre groapa ecologică, putând fi pusă în pericol viața participanților la trafic din acea zonă.

Acesta este și motivul pentru care directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, a venit cu o soluție pentru această problemă: semafoarele inteligente.

like-facebookNoi am studiat mai multe variante și am dat niște soluții. Direcția Regională își dă un acord de principiu, dar Compania este cea care ia decizia finală. Acolo sunt două benzi de urcare, o bandă la coborâre, un aliniament la limită, dar ținând cont de investiția făcută acolo, eu am propus o soluție, și am discutat și cu domnul președinte de Consiliu Județean Gheorghe Flutur, să punem semafoare inteligente. Ar fi unica soluție”, a declarat, pentru SuceavaNews, Ovidiu Laicu.

Potrivit acestuia, semafoarele ar urma să funcționeze între 2- 4 ore pe zi, ținând cont și de fluența de trafic pe ore din acea zonă.

Mai mult decât atât, ar urma să fie făcute și o serie de pachete derezonatoare dinspre Vatra Dornei, pentru reducerea vitezei, iar de la groapă să fie amplasate niște cocoașe, care să aibă același scop și anume reducerea vitezei de circulație.

Soluția directorului regional al DRDP a fost prezentată și proiectanților, care urmează să vină cu un proiect în acest sens în perioada 5- 10 august, care va fi dat apoi către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale pentru definitivare.

În zona Pasului Mestecăniş din masivul Giumalău, la o altitudine de 1.086 de metri, Consiliul Judeţean Suceava a construit o groapă de gunoi care ar urma să adune toate deşeurile menajere colectate din localităţile din zona montană a judeţului Suceava.

Gunoiul produs de suceveni trebuia să fie depozitat chiar aproape de vârful trecătorii care face legătura între staţiunile de interes naţional Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, pe marginea drumului european 576. Investiţia a fost realizată printr-un program finanţat din fonduri europene care vizează gestionarea deşeurilor din judeţul Suceava.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. ROman says:

    Pasaj cu accelerare și decelerare,ca la Autostrăzi.

    Răspunde
  2. rodincean says:

    Regii idiotilor din acest judet au facut o GROAPA DE GUNOI pe un MUNTE !!!!!
    Apoi au venit noii regi ai idiotilor in frunte cu Flutur si continua cu inconstienta MIZERIA asta … !!!
    Traim intr-o tara in care daca nu esti atent ti se fura mancarea din farfurie sau chiar ti se face groapa de gunoi pe muntii in care ar trebui sa te plimbi si sa faci excursii ….
    BRAVO IDIOTILOR !!!!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*