Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Moment festiv pentru absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni

Foto: Ziarul de pe net

Foto: Ziarul de pe net

Un moment festiv pentru elevii jandarmi de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni a avut loc vineri.

Începând cu ora 10.00, pe aleea pietonală din fața Primăriei Municipiului Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire și acordare a gradului de sergent major absolvenților promoției 2016 a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni, se arată într-un comunicat de presă.

like-facebookTânăra generație de subofițeri jandarmi a dat onorul domnului general de brigadă Viorel Sălan, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, pentru deschiderea festivității, după care a urma alocuțiunea comandantului școlii, colonel Mircea Liviu Marian, iar preotul militar Cătălin Simion a oficiat rugăciunea de binecuvântare a promoției.

Foto: ziarul de pe net

Foto: ziarul de pe net

După acest moment, s-a dat citire ordinului inspectorului general al Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major promoției 2016, precum și a ordinului inspectorului general privind desemnarea șefului de promoție și înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

Au fost acordate diplome absolvenților care s-au remarcat pe timpul celor doi ani de studiu prin rezultatele foarte bune la învățătură și a luat cuvântul șeful promoției 2016, sergent major Roșu Vlad (media generală de absolvire 9,56).

Din rândul oficialităților participante la activitate au rostit alocuțiuni domnul Alexandru Rădulescu — consilierul personal al primarului minicipiului Fălticeni, domnul Viorel Seredenciuc — vicepreședintele Consiliului Județean Suceava și domnul Constantin Harasim — prefectul județului Suceava.

După discursul adjunctului inspectoratului general al Jandarmeriei Române a urmat defilarea absolvenților pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate ‘Podul Înalt’ Iași.

Cei 123 de subofițeri absolvenți, împreună cu colegii lor de la școala din Drăgășani, vor putea să opteze pentru unul din cele 253 de locuri disponibile în cadrul a 39 de unități operative ale Jandarmeriei Române, repartiție ce se va face în funcție de media generală de absolvire, urmând a se prezenta la unități începând cu data de 1 august a.c.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*