Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Consilierul județean Alexandru Rădulescu, nemulțumit că CJ a renunțat la deplasarea cu fermierii în Luxemburg

nechifor si radulescuFostul vicepreședinte al CJ Suceava, Alexandru Rădulescu, în prezent consilier județean PSD, s-a declarat nemulțumit de faptul că actuala conducere a Consiliului Județean a anulat vizita unei delegații din județ din care făceau parte inclusiv fermieri, în Luxemburg, și a introdus o altă deplasare în Munchen-Germania.

Rădulescu a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că delegația care urma să plece în Luxemburg era formată din 24 de persoane și deja fusese bugetată încă de vechiul deliberativ județean.

like-facebookNu se poate renunța la un acord deja stablit și la o deplasare pe care deja am bugetat-o, deplasare de care răspundea Direcția economică și Direcția de implementare a proiectelor, direcție care nu mai există, frizează așa puțin limita legalității. Se ridică și o altă serie de întrebări. De ce am renunțat la o deplasare care costa 90.000 lei pentru 24 de persoane în favoarea unei deplasări care costă 120.000 de lei și include doar 5 persoane. De ce am renunțat la o deplasare care se făcea cu sprijinul administrației publice din provincia Luxemburg și mergem într-o deplasare care se face cu sprijinul unei companii AHK. De ce am schimbat o deplasare cu alta când obiectivele sunt identice? Sunt întrebări la care nu am primit răspunsuri sau am primit unul ce frizează derizoriu, ceva de genul noi nu deplasăm fermieri și turme de vaci, transhumanța este o chestie specifică zonei montane din județul Suceava, că e vorba d eoi sau vaci. Nu ne-am gândit să ducem vacile în Belgia sau am primit un răspuns evaziv legat de o depalsare la Cricova. Într-adevăr, într-o zi am fost și eu, a doua oară a fost fostul vicepreședinte Ilie Niță. De fapt acest proiect cu Cricova care a fost parafat pe vremea domnului Flutur și prin care își exprima dispoziția de a finanța una din statuile lui Ștefan cel Mare ce au fost montate în Parcul Personalităților Istorice din orașul Cricova. Am făcut demersurile necesare, am finanțat producerea acelei statui și evident montarea ei iar fostul vicepreședinte a fost la inaugurare. Nu are nicio legătură cu vinul. Recunosc că am fost de multe ori înainte de a fi vicepereședinte de CJ să vizitez Cricova și în acele crame. Nu înțeleg de ce domnul Flutur a vrut să ducă în derizoriu această discuție.Participarea noastră la Cricova este un exemplu de bune practici ale administrației Nechifor în comparație cu administrația Flutur. Noi am preluat și continuat un acord semnat de cel dinaintea noastră, de fapt, de instituția de dinainte”,  a spus Rădulescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*