Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Polemică între un fost și actual primar de la un post din primărie. „A fost prins cu documente ale primăriei la el în geantă”

Primarul Valentin Petrică Luță

Primarul Valentin Petrică Luță

Fostul primar al comunei Horodnic de Sus, social democratul Gheorghe Sbiera, solicită să fie încadrat la Primăria din localitate pe postul de referent urbanism, post pe care l-a deținut înainte de a fi ales primar în 2003, după ce la scrutinul electoral din 5 iunie 2016 nu a mai ieșit la conducerea comunei.

El a depus în acest sens o cerere la conducerea actuală a Primăriei comunei, respectiv la primarul liberal Luță Valentin Petrică, fost viceprimar în mandatul trecut. Edilul comunei susține că a făcut o adresă la ANFP în care să i se specifice dacă acest post figurează în organigrama comunei.
like-facebook
Fostul primar, chiar dacă neangajat, a ocupat deja un birou la primărie, potrivit primarului Luță, deși cu urbanismul este delegată o altă persoană.

Potrivit lui Gheorghe Sbiera, a depus vreo două cereri de angajare la Primărie pe postul amintit mai sus dar până în prezent actualul primar nu a emis dispoziție de angajare.

„Am obținut postul de referent în 2000, dată când am depus jurământul de funcționar public. La alegerile parțiale din noiembrie 2002, am ieșit primar, postul de referent urbanism fiind suspendat conform Legii statului alesului local. La data de 1 iulie 2003 s-a înființat comuna Horodnic de Sus și am fost numit prin ordin al prefectului primar. De la acea dată și ulterior, alegerilor locale până la 24 iunie 2016 am îndeplinit funcția de primar al comunei Horodnic de Sus. Odată cu înființarea comunei Horodnic de Sus am încheiat protocol cu comuna Horodnic de Jos și în ședința de CL a fost apoi aprobat ca să fie preluat personalul contractual și funcționari dar și funcțiile publice. În protocol se specifică că postul vacant de referent urbanism pe care a fost angajat Sbiera Gheorghe va fi preluat de comuna Horodnic de Sus. Pe toată perioada cât am fost primar, postul de referent cadastru urbanism a fost vacant, fiind angajate persoane pe perioade determinate care au plecat între timp. Postul este temporar vacant. Nu văd motivul pentru care actualul primar nu a dispus angajarea mea”,  a spus Gheorghe Sbiera.

El mai spus că a solicitat Prefecturii un punct de vedere referitor la situația în care se află, și că Instituția Prefectului i-ar fi răspuns să se întoarcă pe postul suspendat și avut înainte de a fi ales primar.
Răspunsul oficial al Instituției Prefectului este semnat nu de prefect, subprefect sau șeful serviciului Juridic, ci de un consilier care între timp a demisionat, Angela Zarojanu.

Primarul comunei Horodnic de Sus, Luță Valentin Petrică, a spus că fostul edil vine la primărie ca și cum este angajat însă nu figurează în organigrama primăriei postul de referent urbanism de care se vorbește.

„Am făcut adresă la ANFP să ni se spună dacă acest post figurează și dacă răspunsul lor va fi <da>, nu ne vom pune. Așteptăm și un răspuns de la Instituția Prefectului. Noi vom respecta legislația însă deocamdată nu avem ce face. Fostul primar a fost prins cu documente ale primăriei la el în geantă, justificându-se că sunt ale lui personale. Este exclus, el a lucrat ca primar deci documentele sunt ale unei unități administrativ teritoriale. Nu a lucrat pentru el ca persoană. Lucrurile nu sunt chiar așa de simple”, a spus edilul comunei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*