Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO! Peste 1000 de basarabeni vor vizita în această vară Suceava

poză grup basarabeni în SuceavaPeste 1000 de basarabeni vor vizita în această vară Suceava. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
like-facebookUn prim grup a ajuns miercuri la Suceava și va vizita Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Chilia Sfântului Daniil Sihastrul și obiectivele din centrul orașului Suceava. Următorul grup care va veni în Suceava va ajunge vineri și va rămâne până duminică, se arată într-un comunicat de presă.

poză grup basarabeni în Suceava 2Organizatorii fac un apel la toți sucevenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro. Cei dornici de a vizita Suceava pot lua legătura cu Diana Garea, la 0744 269 719.

”În cadrul programului de înfrățiri primim foarte multe solicitări de vizitare a Mănăstirii Putna, locul unde este înmormântat Ștefan cel Mare, un simbol pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Mulți basarabeni din păcate nu cunosc faptul că Suceava este, de fapt, adevărata cetate de scaun a Moldovei. Sunt realități pe care dorim să le facem cunoscute. Sperăm ca prin această inițiativă să ajungem la o majoritate unionistă care să voteze pentru unire în 2018 ”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Aceasta este una din multele acțiuni și vizite care vor urma în săptămânile următoare cu ocazia continuării programului ”Cunoaște-ți Țara”. Prin acest program, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în această vară și în toamnă vor fi aduși 100.000 basarabeni în România. Cazarea în Suceava este asigurată de Universitatea „Ștefan cel Mare”, iar organizatorii fac un apel la autoritățile din județ să se implice și să sprijine acest program.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*