Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

FOTO! Polițist de frontieră prins cu țigări de contrabandă. Colegii săi au tras cu arma pentru a-l prinde

politist prins cu tigari de contrabanda (3)Un polițist de frontieră a fost prins de colegii săi cu un autoturism plin cu țigări de contrabandă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Frontieră Izvoarele Sucevei și Brodina au observat, marți, în apropierea frontierei de stat, un bărbat  care transporta mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren care staționa în apropiere și lângă care se afla o altă persoană.

Oamenii legii au somat prin voce a bărbații, dar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, s-au urcat în mașină și au demarat în trombă, deplasându-se pe un drum forestier. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

politist prins cu tigari de contrabanda (1)La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenție, care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, iar la aproximativ 1km a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit la activitatea infracțională iar în apropiere a fost reținută o persoană care nu își justifica prezența în zonă, identificată ca fiind V.M., de 51 ani, domiciliat pe raza județului Suceava

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră s-a stabilit că cel în cauză este lucrător în cadrul ITPF Sighetu Marmației, aflat în timpul liber.politist prins cu tigari de contrabanda (2)

Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări care, împreună cu polițistul prins și autoturismul folosit la activitatea infracțională, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.470 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.000 lei.
like-facebookÎntreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar M. V. este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele lui V.M. fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmației a dispus cercetarea prealabilă a polițistului de frontieră, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de Statutul Polițistului, care pot merge până la destituirea din poliție.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*