Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Suceava, la suspecți de spălare de bani și evaziune fiscală

perchezitiiProcurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș au efectuat, marți, un număr de 96 de percheziții pe raza județelor Mureș, Harghita, Alba, Arad, Bihor, Brăila, Brașov, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiș, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor suspecți, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

like-facebookPotrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăți comerciale, membrii grupului infracțional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăți comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta în mod nereal achiziții/prestări servicii în domeniul construcțiilor — montaj, prejudiciul produs bugetului de stat fiind în cuantum de 14.540.750 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală față de un număr de 110 persoane fizice și juridice, pentru infracțiuni de evaziune fiscală în forma autoratului sau a complicității, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Brașov, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Timiș, B.C.C.O. Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita precum și Gruparea Mobilă de Jandarmi Regele Ferdinand Mureș.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*