Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Permanență la Frontiera Siret din cauza pestei porcine din Ucraina

VAMA SIRET (7)În Punctul de Trecere a Frontierei Siret este asigurată permanenţa cu personal sanitar-veterinar şi noaptea, în contextul în care în Ucraina a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, Laurenţiu Postolache, a declarat  că autorităţile sanitar-veterinare sucevene verifică dacă sunt respectate interdicţiile privind tranzitarea produselor alimentare pe bază de carne de porc faţă de măsurile de prevenire a pătrunderii pestei porcine africane pe teritoriul comunităţii europene.

like-facebookPostolache a spus că autorităţile vamale din PTF Siret sesizează personalul sanitar-veterinar în cazul în care în timpul controlului vamal sunt depistate astfel de produse, pentru a se confisca şi a fi trimise spre incinerare.

Personalul sanitar-veterinar din Punctul de Inspecţie Frontieră Siret a fost suplimentat cu medici veterinari de la DSVSA Suceava, dar şi medici veterinari din Siret, Rădăuţi, Suceava şi Gura Humorului care, prin rotaţie, asigură permanenţa şi pe timpul nopţii, după un grafic stabilit.

Șeful DSV Suceava, a mai amintit că economic, pierderile sunt mari atât din cauza cheltuielilor privind asigurarea măsurilor de limitare a răspândirii bolii, respectiv logistică, resursă umană şi materiale dezinfectante, dar şi din cauza blocării importurilor şi exporturilor de animale vii sau de carne de porc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*