Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Profesorul de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, pe locul IV în Liga Profesorilor Excepționali

colegiul-stefan-cel-mareCea de a treia ediție a Ligii Profesorilor Excepționali și-a anunțat câștigătorii. Primii clasați în cadrul celei de a treia ediții a campaniei Liga profesorilor excepționali, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, sunt: Alina Cristina Cocoș, profesoară de geografie la Colegiul Național Mihai Viteazu din București, Maria Iuliana Buleteanu, învățătoare la Liceul George Țărnea, Băbeni, Vâlcea și Cristina Rusu, profesoară de geografie la Colegiul Tehnic Infoel din Bistrița. Premiile celei de-a treia ediții constau în trei burse de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON și 10.000 RON, pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri.

like-facebookOcupantul locului patru, Costică Costan, profesor de fizică la Colegiul Național Ștefan cel Mare- Suceava, va pleca într-o tabără educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Următorii premianți vor fi răsplătiți cu câte un laptop. Totodată, toți ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.

costica costanÎn continuare, clasamentul profesorilor excepționali arată astfel: pe locul al cincilea, se află Ana-Maria Bostan, profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială C-tin Platon, Bacău. Pe locul al șaselea — Zsolt Szabo, profesor de limba română/engleză la Colegiul Tehnic Batthyany Ignac, Gheorgheni, Harghita.

Pe locul al șaptelea — Ana-Luiza Boboc, profesoară de limba română la Școala Gimnazială Cozmești, Com. Stolniceni, Iași. Pe locul al optulea: Daniela Tufeanu, învățătoare la Școala Gimnazială Matei Basarab, Pitești. Pe locul al nouălea: Diana Cristina Bejan, profesoară de fizică la Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț și, pe locul al zecelea, Anița Luncan profesoară de chimie la Colegiul Național Emanoil Gojdu, Oradea.

Clasamentul a fost alcătuit în urma voturilor online, primite de profesori.

Campania Liga profesorilor excepționali a fost demarată în semn de respect pentru reprezentanții unei profesii nobile, dar puțin prețuită în aceste vremuri, cea a dascălilor. Există profesori în România ai căror elevi câștigă Olimpiade internaționale, ne reprezintă cu succes la concursuri, reușesc să depisteze talente și schimbă cursul vieții discipolilor săi.

Liga Profesorilor Excepționali a fost creată pentru pedagogii talentați ai României.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*