Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO! Concurs ecvestru la Rădăuți. Premiile au fost înmânate de președintele Federației Române Ecvestre

concurs calarie radauti8Performanță sportivă și spectacol ecvestru, de acestea a avut parte, timp de patru zile, publicul prezent pe Hipodromul Hergheliei din municipiul Rădăuţi care a găzduit un concurs naţional de sărituri peste obstacole şi alte activităţi hipice.

like-facebookEvenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Ecvestru Rădăuți în colaborare cu Regia Națională a Pădurilor, Rederația Română Ecvestră și Herghelia Rădăuți. Față de alți ani, zona competiţională a suferit schimbări, mult mai atractive dar care aduc în prim plan și promovarea sponsorilor evenimentului.

concurs calarie radauti 12Pe lângă cursa cu sărituri peste obstacole, din programul celor patru zile de competiție nu a lipsit prezentarea cailor de rasă semigrei, un show ecvestru cu atelaje trase de 2 şi 4 cai, demonstrații de dresaj ale cailor etc.

Este prima competiție hipică organizată de Clubul Sportiv Ecvestru Rădăuți în colaborare cu Regia Națională a Pădurilor –Direcția Cai de Rasă București. Trebuia organizat acest concurs pentru că sunt déjà foarte mulți proprietari în județul Suceava. Ne-am dorit să organizăm aceasă competiție -etapa națională de sărituri peste obstacole,cu sprijinul Federației Ecvestre Române. Avem 100 de cupluri;cal-călăreț; în jur de 25 de cluburi din toată România, începând de la Timișoara, Arad, Sibiu,București,Piata Neamț, Ploiești,Constanța etc.. Competiţiile au fost organizate timp de 4 zile, care au inclus două cupe importante; Cupa Bucovinei şi Cupa Municipiului Rădăuţi. Este o onă cu tradiție și vrem să înflorim acest sport. Cu aceatsă organizare extraordinară,am primit din partea federației ocazia de a organiza anul viitor Cupa ecvestră a Federației Române ,fiind prima cupă din Moldova din ultimii 40 de ani”, a declarat organizatorul evenimentului, Octavian Ilişoi, director de concurs şi preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Rădăuţi.concurs calarie radauti

Ultima zi a competițiilor, cea de duminică, a fost cea în care au fost desfășurate câteva probe care au culminat în final cu înmânarea premiilor de către președintele Federației Române Ecvestre, Bontea Vlad, directorul de concurs, Ilisoi Octavian, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, Petre Dulgheru și directorul DSV Suceava, Leon Postalche.

„Herghelia este în această competiție coorganizator .Noi am pus la dispoziție baza tehnico-materială pentru desfășurarea acestei competiții. Sperăm că lucrurile să se desfășoare până la sfârșit în condiții bune.sperăm să nu avem evenimente neplăcute.Probele sunt spectaculoase dar și periculoase. Rezultatele sunt bune ,sunt în funcție de grupuri. Acest concurs este specialitatea cailor de sport . Caii de la Herghelia Rădăuți sunt caii Shagya Arab care se preteazăfoarte bine la anduranță.Intenția nostră este de a pune în valoare calitățile genetice ale acestor cai dar să nu uităm faptul că Herghelia Rădăuți este consideară fermă de elită,ne ocupăm cu ameliorarea genetic a raselor de cai.În secundar ,punerea în valoare prin sport a calităților genetice dobândite iar probele la care se pretează cel mai bine sunt cele de anduranță.Noi de un an de zile încercăm să formăm și se pare că suntem la final de drum,o echipă de jochei care să antrneze și să participle la concursurile de anduranță.Sperăm în scurtă vreme să avem un antrenor specializat în disciplina hipică de anduranță și bineînțeles tragem nădejde că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a spus directorul Hergheliei Rădăuţi, Gheorghe Olarian.

concurs calarie radauti2Marele premiu a fost de 1.000 de euro pentru câştigătorul locului I la Gold Tour, la Cupa Municipiului Rădăuţi, în vreme ce pentru Cupa Bucovinei este de 500 de euro.

Cupa Rădăuți Gold Tour
Premiul I- Ilioi Radu-calul Granini-CSM Sibiu
Premiul II-Ruxandariu Luca-Quinett-Cluub Felix Tătaru
Premiul III-Cebotaiu Tiberiu-Clouny-Club equester
Premiul IV-Ilioi Radu –CSM Sibiu
Premiul V-Răzvan Bozan-CSM Sibiu

Trofeul Bucovina
Premiul I-Ruxandariu Luca-CSM Sibiu
PremiulII-Cojocariu Aurel-CSA Steaua
Premiul III-Floriștean Claudiu-club Felix Tătaru
Premiu IV-Floriștean Claudiu-Club Felix Tătaru
Categoria 7 ani
Premiul I-Bontea Anne Marie
Premiul II- Rixandariu Luna-CSM Sibiu
Premiul III-Păsărin Constantin-CSA Steaua
Premiul IV- Ruxandariu Luca-CSM Sibiu
Premiul IV-Ilioi Raul-CSM Sibiu
Categoria Juniori
Premiul I-Bontea Anne Marie
PremiulII-Panaite Dana-Club Equester
Premiul III Bontea Anne Marie-Clun Morisena

„Sportivii au întotdeauna nevoie de aplauze. Mulțumesc celor de la Rădăuți,ne-am simți foarte bine în Bucovina.A fost un eveniment extraordinary de bine pregătit.La anul ,finala Cupeu Federației se va desfășura aici,la Rădăuți. Niște oameni minunați între care domnul Ilisoi, au făcut ca acest eveniment să fie unul de înaltă clasă”,  a spus președintele Federației Române Ecvestre, Bontea Vlad.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*