Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Prima ediție Câmpulung Film Fest. Vezi când va avea loc!

campulung film festPrima ediţie a Câmpulung Film Fest va avea loc vara aceasta la Câmpulung Moldovenesc. Evenimentul se va desfășura în perioada 26-28 august, și va avea două secţiuni dedicate unor prestigioase şcoli de film, cea din Danemarca şi cea din India. Ambele secțiuni sunt dedicate filmelor realizate de tineri regizori aflaţi în două ţări foarte diferite.

Câmpulung Film Fest îşi propune să aducă în atenţia publicului Şcoala Naţională Daneză de Film din Copenhaga, Danemarca şi Institutul Naţional de Design (NID) din Ahmedabad, India.

like-facebookVor fi difuzate 30 de filme de scurt şi mediu metraj, selectate dintre creaţiile de licenţă ale absolvenţilor generaţiilor 2015-2016. Filmele vor rula atât la Casa de Cultură din Câmpulung Moldovenesc, cât şi în spaţii neconvenţionale din oraş. La finalul celor trei zile, în cadrul primei ediţii a festivalului va fi decernat un Premiu al Publicului, stabilit în urma unui sistem de vot pus la dispoziţia audienţei.

Şcoala Naţională Daneză de Film este renumită şi respectată la nivel mondial pentru curricula avangardistă şi pentru regizorii celebri pe care i-a format, printre aceştia numărându-se Lars von Trier şi Thomas Vinterberg.

De cealaltă parte a lumii, Institutul Naţional de Design din India a fost inclus în clasamentul Bloomberg al celor mai bune şcoli de design din lume. Departamentul de Comunicare Film și Video al NID este unul din cele mai respectate programe de educație în cinema din Asia.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*