Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș, așteptat la Prefectura Suceava

prefectura suceava (3)Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș este așteptat la Prefectura Suceava pentru a elucida modul în care au fost înregistrate o serie de disfuncționalități în derularea organizării alegerilor locale din 5 iunie 2015.

Prefectul județului, Constantin Harasim, cel care a coordonat activitatea de organizare a alegerilor locale, a precizat jurnaliștilor, însă,  că de fapt  l-a delegat pe Florin Sinescu să se ocupe de organizarea alegerilor locale.

like-facebookMai multe nereguli legate de buletinele de vot au fost sesizate în ziua alegerilor, Instituției Prefectului. În mai multe secții de votare au fost buletine de vot lipite, respectiv pagina 1 de 2 și pagina 3 de 4, motiv pentru care reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut celor din secțiile de votare să verifice buletinele de vot cu atenție înainte de a le preda alegătorilor pentru a pune ștampila.

like-facebookDe asemenea, la Adâncata, un palet de buletine de vot erau inscripționate cu Consiliul Județean Brașov deși pachetul era sigilat pentru Suceava.

Toate au fost realizate de firma nemțeană care câștigase licitația pentru realizarea acestora. De altfel, conducerea MAI a solicitat prefectului o situație cu privire la modul în care au fost tipărite buletinele de vot în județul Suceava, cum și-a îndeplinit obligațiile din contract firma nemțeană, dar și câte buletine au fost neconforme.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*