Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Călători transportați ca sardelele. Într-un microbuz cu 16 locuri erau înghesuiți 27 de oameni

razie in trafic -filtre (3)Un număr de 40 de amenzi au dat polițiștii suceveni, vineri, în cadrul verificărilor în trafic privind respectarea legislației privind transportul rutier.

La nivelul judeţului Suceava au acţionat 22 de echipaje de poliţie cu peste 40 de poliţişti rutieri.  Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu 6 echipaje, atât pe traseele de transport din mun. Suceava cât şi la ieşirile din oraş către DN 17, DN 2 şi DN29.

De asemenea, alte 16 echipaje de poliţie au acţionat pe raza judeţului, atât în interiorul localităţilor cât şi pe drumurile naţionale şi europene.

like-facebookÎn urma desfăşurării acţiunilor în teren au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate atât la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cât şi la legile special privind transportul public de mărfuri şi persoane.

Astfel, în cadrul acţiunii a fost identificat un şofer, angajat al unei societăţi de transport persoane pe ruta Soloneţu Nou – Suceava care transporta 27 de pasageri, într-un vehicul autorizat pentru 16 locuri. A fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, la H.G. 69/2012.

De asemenea, a fost identificat pe strada Buciumeni , în mun. Fălticeni un şofer de 55 de ani din oraşul Gura Humorului care transporta 15 persoane în plus faţă de numărul de locuri pentru care vehiculul era autorizat. Şoferul a fost sancţionat contravenţional în baza H.G. 69/2012 cu amendă de 4000 lei.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. SALOMIA Daniel says:

    Nu soferii ar trebui amendati, cu tot respectul pentru lege si pentru Romania cu siguranta nimic nu va merge bine pana nu tăiem răul de la rădăcina. ..
    Firmele trebuie sa plătească amendă si soferii vor fi sanctionati de către firma daca nu respecta regulile firmei …
    Si ce este mai grav in cazul asta trebuiesc sanctionati cei care au dat licenta acestor firme pentru ca daca ai castigat licenta pe o ruta ar fi normal sa ai un numar de masini si un numar de angajati in așa fel incat cel care plătește biletul sau abonamentul sa beneficieze de toate conditiile pe care le plătește.. .

    Răspunde
  2. Sucevean says:

    Domnul are dreptate. Sigur si soferul are o vina, dar firma trebuie sanctionata mai rau pentru ca nu au destule masini de transport si calatorii trebuie informati si avertizati de pericol si de urmatorul transport.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*