Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria a predat amplasamentul pentru locuințele ANL către firma constructoare. Vezi când vor fi gata!

ion lungu constructia de locuinte ANLPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost prezent, vineri, la predarea către firma constructoare, Victor Construct Botoșani, amplasamentul pe care vor fi ridicate 4 blocuri finanţate prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

La faţa locului, respectiv pe Bulevardul „1 Decembrie” 1918”, lângă Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, acolo unde mai există blocuri ANL şi de locuinţe sociale, au fost prezenţi responsabilii Victor Construct Botoşani, câştigătorul licitaţiei ţinute în Bucureşti, cât şi cei ai proiectantului. Şeful municipalităţii sucevene a declarat că mai multe dintre apartamente nou-construite vor fi destinate tinerilor medici şi actori, o hotărâre în acest sens urmând a fi supusă aprobării deliberativului local.
ion lungu locuinte ANL constructie1
Este un lucru bun, pentru că vom acorda locuinţe şi medicilor în vârstă de până la 35 de ani, de la Spitalul Judeţean, cât şi actorilor de la Teatrul municipal, care încadrează în prevederile legale. Vom face tot posibilul să intrăm în Consiliul Local, să aprobăm noile criterii pentru locuinţele ANL, să dăm posibilitate şi doctorilor şi actorilor să aibă accese la aceste locuinţe”, a spus Lungu.ion lungu locuinte ANL

Durata de execuţia a lucrărilor la cele 80 de noi unităţi de locuit este de 24 de luni, însă edilul-şef crede că garsonierele şi apartamentele ANL ar putea fi date în folosinţă înainte de intrarea în iarna 2017-2018. Fiecare dintre cele 4 blocuri va avea cel puţin 10 locuri de parcare. Pe de altă parte, Lungu a mai spus că la vânzare în rate şi cu avans de 15%, către actualii chiriaşi, sunt scoase unităţile de locuit ANL ridicate în anii anteriori. Lungu a subliniat că, în aceeaşi zonă, în viitorul apropiat ar putea fi amenajat un nou cartier rezidenţial pentru tineri.

locuinte ANL Ion Lungu 1„Vrem să dăm tinerilor o şansă la cumpărarea unui apartament sau, iată, la repartizarea cu chirie a unuia. De asemenea, ca perspectivă, pentru anul viitor, vom încerca să obţinem o suprafaţă de teren de la Staţiunea de Cercetări, în aşa fel încât să putem atribui parcele gratuite tinerilor de până la 35 de ani, care vor să-şi ridice o casă pe cheltuială proprie”, a subliniat Lungu.like-facebook

În cartierul Obcini, Primăria are încă 80 de apartamente şi garsoniere. Recepţia a fost făcută la finele anului 2009, beneficiarii mutându-se în casă nouă în anul următor. În acelaşi perimetru au fost amenajate 40 de unităţi de locuit pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, o parte dintre acestea având destinaţia de locuinţe sociale.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*