Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

„Public Speaking” la Școala din Berchișești

scoala berchisesti (9)La Școala Berchișești a avut loc, miercuri, evenimentul de Public Speaking din cadrul proiectului Erasmus+ Let Us Speak. Acest eveniment face parte din calendarul de activități desfășurate în cadrul proiectului și și-a propus, pe lângă diseminarea rezultatelor acestuia, să încurajeze elevii să vorbească în public, să poată susține un discurs, atât în limba engleză, cât și în limba română.

scoala berchisesti (1)La eveniment au participat membri ai comunității locale, părinți ai elevilor, colegi și cadre didactice, precum și doamna primar Violeta Țăran, care sprijină desfășurarea proiectului, dar și toate activitățile întreprinse în și de către școală. Echipa de proiect are ca și coordonator: prof. Otilia Corniciuc,asistent: prof. Loredana Duramembri: prof. Genoveva Roșu, prof. Gabriela Cojocariu, prof. Constantin Gogan, prof. Mihaela Gogan și director: prof. Rachila Varvaroi.scoala berchisesti (2)

Școala Gimnazială Berchișești implementează, în perioada 1 septembrie 2015-31 august 2017, proiectul ERASMUS+ Let Us Speak, alături de școli din Republica Cehă (școală coordonatoare), Turcia și Bulgaria, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Proiectul cuprinde o multitudine de activități în care sunt implicați elevii și care îi determină să comunice și sa-și lărgească orizontul cunoașterii. Acest lucru este posibil datorită faptului că fiecare activitate este concepută transdisciplinar.

scoala berchisesti (3)La începutul proiectului au fost realizate video carduri, prin intermediul cărora elevii s-au prezentat partenerilor din celelalte țări, apoi au editat și montat filmulețe, folosindu-si și îmbunătățindu-si abilitățile de comunicare și de utilizare a instrumentelor digitale. Au creat apoi un grupaj de știri locale, după ce, în prealabil, au vizitat o televiziune locală și s-au familiarizat cu modul în care sunt create știrile. În acest moment se lucrează intens la continuarea poveștii în lanț începută de colegii din Cehia și înmânată României.scoala berchisesti (4)

S-a constatat că în şcolile din ţările implicate in proiect nu există teste standardizate de evaluare a competenţelor de vorbire, astfel impunându-se nevoia unui astfel de sistem de evaluare unificat, în concordanţă cu Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi. Vor fi create,ca și produse intelectuale, un set de 20 de teste de speaking de nivel A2 și un ghid de evaluare a competențelor de speaking, care vor îmbunătăţi metodologia de evaluare şi testare a nivelului de competențe de vorbire. Au fost finalizate prímele teste, acestea fiind aplicate unui număr de 120 de elevi (câte 30 din fiecare țară). Fiecare evaluare a fost filmată, pentru a putea fi ulterior dicutată și analizată de către toți profesorii de limba engleză implicați în proiect.

scoala berchisesti (5)De asemenea, se va alcătui o colecţie de jocuri de team-building, verificate şi testate cu ajutorul elevilor implicaţi, jocuri care au rolul de a-i face pe copii să comunice fără teamă, in situaţii ludice. Deja copiii au avut prilejul de a experimenta aceste jocuri, ei participând, în grupe de câte 6, la două team building camp-uri, în Bulgaria (luna martie) și Cehia (luna mai).
Săptamâna viitoare va avea loc cea de a doua întâlnire transnațională de proiect, găzduită de Școala Gimnazială Berchișești, care va organiza, de asemeni, la începutul lunii octombrie, cel de al treilea team bulding camp din cadrul proiectului.like-facebook
În fiecare ţară parteneră vor exista evenimente de multiplicare, în care vor fi diseminate rezultatele proiectului. De asemenea, mediul online va folosi ca o importantă platformă de diseminare, punând la dispoziția celor interesați toate materialele produse în timpul derulării proiectului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*