Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Dan Acibotăriță: Gestul celor de la Holzindustrie de a acorda burse studenților este un gest de spovedanie

dan acibotarita2Președintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, susține că gestul companiei Holzindustrie Schweighofer de a oferi  burse studenților de la facultatea de silvicultură și industrie a lemnului din cadrul universităților din Suceava și Brașov este „unul de recunoaștere a valorii școlilor românești, de continuitate în afaceri și bineînțeles de spovedanie”.

like-facebook„Milioanele de mc de lemn, tocate de cei de la Holzindustrie din pădurile românești, trebuie într-un fel mărturisite și iertate. Oriunde ai merge în România vezi amprenta lăsat de cei de la compania Holz. Munți întregi au fost rași de pădure și duși la fabricile austriece. Pentru aceștia afacerea cu lemnul merge foarte bine în România. Nicăieri în lume nu găsești o cale de exploatare a lemnului mai ușoară ca la noi. Nu mai pui la calcul faptul că ești protejat și apărat de politicienii români, iar legile sunt făcute după cerința și dorința ta”, susține Acibotăriță.

Mai mult, potrivit liderului Partidul Verde,  cei de la compania austriacă Holzindustrie Schweighofer ar trebui să planteze copaci în toată România, „mai ales în locurile unde s-au exploatat până la epuizare. Să nu uite că ei sunt principalii beneficiari ai lemnului. Fabricile lor sunt nesătule”.

De asemenea, Acibotăriță le propune celor de la Holzindustrie să oprească activitatea fabricilor din România pentru cel puțin opt ani pentru a se regenera pădurea.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*