Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Suceava, în topul județelor cu tăieri ilegale de copaci

harta taierilorGreenpeace România publicat joi raportul despre tăierile ilegale de arbori din România pentru anul 2015. Judeţul Suceava se situează în topul județelor cu tăieri ilegale de arbori, într-un raport întocmit pe anul trecut de organizaţia Greenpeace România, fiind pe locul patru la nivel naţional în ceea ce priveşte tăierile ilegale de arbori. Sunt nu mai puțin 1.616 cazuri înregistrate în 2015, față de 716 cazuri în 2013-2014.

like-facebook837 de apeluri au fost date la numărul de urgență 112, pentru a verifica legalitatea unor transporturi de material lemnos din județul Suceava și au fost depistate 224 de transporturi ilegale.

Valentin Sălăgeanu, coordonator de campanie al Greenpeace România: „Prejudiciul adus mediului din România prin exploatarea necontrolată a pădurilor are două componente: tăierile ilegale și nerespectarea normelor tehnice de exploatare. În multe cazuri, chiar și atunci când exploatarea este legală, aprobată, organizarea șantierului este dezastruoasă. Este nevoie ca atât administratorii pădurilor cât și organismele de control să impună respectarea legii și să amendeze orice abateri. Pădurea nu înseamnă doar copaci, ci este un ecosistem complex care trebuie să fie protejat de efectele lipsei de responsabilitate.”

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*