Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Anchetă a Corpului de Control al Ministrului Agriculturii la AFIR

achim-irimescuMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, trimite, luni, Corpul de Control la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru verificarea sistemului de depunere online a proiectelor, în condițiile în care au existat reclamații referitoare la blocarea rapidă a acestuia, după deschiderea sesiunii în data de 25 mai.

Decizia a fost luată în urma mai multor plângeri făcute de primari din județ la Consiliul Județean pe motiv că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a schimbat modelul de finanțare marți seara, în condițiile în care sesiunea de depunere, ce includea numeroase documente scanate, a început miercuri la ora 09:00 și s-a încheiat după o oră și jumătate.
like-facebook
În urma acestei sesizări referitoare la derularea sesiunilor on-line a proiectelor din data 25.05. 2016, aferente sub-măsurii 7.2 “Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” — componenta rutier montan și non-montan” și sub-măsurii 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” — componenta drumuri agricole, Ministrul Agriculturii a dispus trimiterea Corpului de control al MADR la AFIR pentru anchetă. Achim Irimescu a precizat că sesiunea de evaluare a proiectelor se suspendă până la finalizarea anchetei și clarificarea acestei situații.

În județul Suceava doar Primăria Marginea a avut un proiect selectat pentru a fi finanțat de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare de 1.000.000 euro, care presupune modernizarea a 6,3 km de infrastructură rutieră în comuna Marginea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*