Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

O companie suceveană va deschide o bază aeriană și va opera pe Aeroportul Ștefan cel Mare

aeroport10Consiliul Județean Suceava a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind întocmirea unui studiu de oportunitate și a documentației de atribuire privind concesionarea unei suprafețe de teren proprietate publică a județuțui, în suprafață totală de 5500 mp, situată în incinta Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava, în vederea amenajării unei baze de date destinate staționării și realizării mentenanței aeronavelor.
like-facebook
Societatea Daily Motors SRL solicită concesionarea unei suprafețe de aproximativ 5.500 mp proprietate a județului Suceava, situată în incinta aeroportului, în vederea amenajării unui spațiu destinat staționrii și realizării mentenanței aeronavelor proprii ce vor opera de pe aeroportul sucevean.

Conducerea CJ Suceava susține că, având în vedere avantajele generate pe de o parte pentru populație prin diversificarea operatorilor aerieni și implicit a curselor de zbor, iar pe de altă parte pentru județul Suceava, ca autoritate contractantă, prin sporirea veniturilor la bugetul județului și ținând cont de Raportul Aeroportului „considerăm oportun întocmirea unui studiu de oportunitate în acest sens, cu obținerea tuturor avizelor necesare, urmând ca aprobarea concesionării să se supună dezbaterii și aprobării plenului CJ la finalizarea întocmirii studiului și a documentației de atribuire”.

Şeful administraţiei judeţene susține că Daily Motors Suceava a achiziţionat deja un avion Boeing 737 – 200, cu 147 de locuri, care va ajunge la Suceava în scurt timp, și urmează să achiziţioneze încă o aeronavă.

Există aici o zonă de captare, în care Suceava e dominantă, şi care poate aduce lângă ea şi judeţene Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Bistriţa-Năsăud, dar şi zona Cernăuţi din Ucraina. Este o piaţă potenţială de peste trei milioane de posibili pasageri. Apoi trebuie să avem în vedere că din judeţul Suceava există multe persoane la muncă în ţări precum Marea Britanie, Spania Portugalia Italia etc.”, a spus președintele CJ, Cătălin Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*