Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Un actual și un fost consilier local din Suceava, declarați de ANI în incompatibilitate și conflict de interese

ANI_integritate_siglaUn actual și un fost consilier local din județul Suceava au fost declarați de inspectorii Agenției de Integritate în conflict de interese, respectiv în conflict de interese.

Cezar Aurelian Radu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Rădăuți, a fost găsit în conflict de interese administrativ. În perioada exercitării mandatului de consilier local acesta a luat parte la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local a Municipiului Rădăuți din data de 28 noiembrie 2013 privind Proiectul de hotărâre referitor la aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al UAT – Municipiul Rădăuți și modificarea listei obiectivelor de investiții pentru anul 2013, hotărâre prin care i-a fost repartizată suma de 1.131.247 lei Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți, al cărui director medical este.  De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, Cezar Radu a votat atât Proiectul referitor la aprobarea modificării și completării statului de funcții al Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți cât și Proiectul de hotărâre privind aprobarea casării mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar ce aparțin Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți.
like-facebook
„Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75 şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004”, susțin inspectorii ANI.

De asemenea, potrivit ANI, fostul consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Dorna Candrenilor, Viorel Ungureanu, a fost găsit în incompatibilitate. În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Vicusor Serv S.R.L., societate comercială la care Viorel Ungureanu deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, a încheiat cu Primăria comunei Dorna Candrenilor, la data de 14 noiembrie 2013, un contract de prestări servicii masă lemnoasă, în valoare totală de 3.921,24 lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruiaconsilierii locali […]care au […] calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale, nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea sau sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul (…) alesului local. Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*