Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Echipamente oferite de Holzindustrie pentru Facultatea de Silvicultură de la USV

HolzindustrieFacultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” a a primit de la Holzindustrie Schweighofer SRL, în cadrul unui parteneriat, sub formă de sponsorizare, şase noi echipamente pentru Laboratorul de Biometrie Forestieră, în valoare de peste 31.000 Euro fără TVA.

Astfel, Holzindustrie Schweighofer a oferit un echipament care permite determinarea defectelor interoare ale lemnului ─ ARBOTOM® 3-D Pack RINNTECH; un sistem informatic necesar pentru măsurătorile din teren – FieldMap; un tub generator de raze X, care facilitează măsurători performante ale densităţii lemnului, dar şi aparatură specifică precum două burghie Pressler, un ferăstrău cu bandă HolzMann HBS 400 şi un hipsomentru de ultimă generaţie ─ Vertex VL5.

like-facebookÎn cadrul Laboratorului de Biometrie Forestieră, o preocupare constantă o reprezintă folosirea tuturor modalităților de evaluare a componentelor biometrice ale arborilor și arboretelor, a celor mai importante metode de cuantificare a modului de organizare și funcționare a ecosistemelor forestiere:

„Facem în permanenţă demersuri pentru a oferi studenţilor noştri accesul la resurse educaţionale de ultimă generaţie şi, prin activitatea desfăşurată, ne dorim să realizăm cercetări ample şi de impact în domeniul silviculturii. De aceea, apreciem în mod deosebit implicarea Holzindustrie Schweighofer şi sprijinul important acordat în dotarea Laboratorului de Biometrie Forestieră cu echipamente moderne. Această sponsorizare va constitui, cu siguranţă, un punct de interes pentru generaţiile actuale şi viitoare de studenţi ai Facultăţii de Silvicultură”, a precizat dr. ing. Cătălin ROIBU, şeful Laboratorului de Biometrie Forestieră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*