Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

PSD Suceava a fost obligat să retragă 55.000 de pliante ale candidatului la Primărie deoarece s-a folosit ilegal de tricolor

bradatanPSD Suceava a fost obligat de Biroul Electoral Municipal să retragă 55.000 de pliante ale candidatului la Primăria municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan, deoarece s-au folosit ilegal de tricolor.

Biroul Electoral Municipal (BEM) Suceava a admis zilele trecute o contestaţie depusă de Partidul Ecologist Român (PER) cu privire la 55.000 de pliante ce au fost distribuite de PSD în municipiul Suceava, scrie Adevarul.

like-facebookPER a contestat pliantele PSD distribuite în Suceava deoarece pe acestea se afla drapelul României, iar prin lege este interzisă asocierea cu culorile drapelului naţional sau al Uniunii Europene. Astfel, BEM a dispus ca PSD să retragă pliantele respective până la terminarea campaniei electorale. BEM le-au cerut celor de la PSD să recupereze tot ceea ce se poate recupera din cele 55.000 de pliante, avertizându-i totodată că în caz contrar vor fi amendaţi.

În conformitate cu prevederile art. 79 alin. (7) din Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, «sunt interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat»”, au arătat cei de la PER. Tot cei de la PSD au fost implicaţi într-o situaţie ciudată, de această dată avându-l centrul atenţiei de candidatul PSD la Primăria comunei Siminicea.

Sergiu Paşniciuc a fost oprit de poliţişti în trafic la volanul unei maşini, agenţii observând că acesta este în stare de ebrietate. Paşniciuc a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu un dosar penal pe numele său.

Citeste mai mult: adev.ro/o7oq6e


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Cetatean_turmentat says:

    Scurt:si daca va castiga,si daca va pierde alegerile,PSD Suceava nu va “beneficia” de utilizarea “ilegala” a tricolorului. Este doar o noua proba de dobitocie a denuntatorilor,niste asa-zisi ecologisti dintre aceia care confunda ecologia cu o anexa a salubritatii.
    Banuiesc ca este vorba despre partidul numitului Acibotaritei,dupa nume pare ecologist aborigen din Botosani,bine ar face dumnealui sa se duca sa mai supravegheze iarba de la bastina sa.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*