Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Reprezentanții Spitalului Județean dezmint zvonurile potrivit cărora ar folosi dezinfectanți neconformi

tiberius bradatanDirectorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan, a dezmințit informațiile apărute în presă potrivit cărora Spitalul Județean folosește dezinfectanţi de la firma Hexi Pharma. El susține că unitatea spitalicească nu mai oloseşte din 2013 dezinfectanţi de la această firmă despre care se băniește că nu respectă concentrațiile soluțiilor, rețetele produselor nu se potrivesc cu concentrațiile de pe etichetă.

like-facebookBrădățan a mai spus că ancheta care se face la spital de către Serviciul pentru Prevenirea şi Combaterea Infecţiilor Nosocomiale va stabili dacă se impune înlocuiriea soluţiei dezinfectante, precizând însă că dezinfectanții sunt schimbați periodic pentru ca bacteriile să nu capete rezistenţă la anumite substanţe.

Romania este una dintre tarile europene cu cea mai mare frecventa in spitale a bacteriilor rezistente la tratament. Una dintre cauzele acestui fenomen este scaparea de sub control a infectiilor intra-spitalicesti/nosocomiale (cealalta cauza tine de consumul excesiv de antibiotice in Romania)


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*