Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

FOTO! Covor alb de gheață. A plouat cu grindină în județul Suceava

grindina4Codul galben de furtună sub care a fost județul Suceava a avut și urmări. Grindina a cuprins terenurile agricole și acoperișurile caselor din mai multe localități. În doar  zece minute, comuna Bilca a fost acoperită de o ploaie cu grindină. Localnicii povestesc că în câteva minute cerul s-a înnegrit și aveai impresia că vine sfârșitul lumii. Gheața a acoperit acoperișurile caselor și terenurile agricole. Și florile din cireș au fost distruse. Mucea Corneliu Bibicu din Bilca ne-a spus că cerul înnorat a fost brăzdat de fulgere și tunete.

„A fost sinistru. Cer înnoat, fulgere, tunete, apoi grindina parcă așteptai să se spargă acoperișul. Păcat că s-a dus floarea din pomii înfloriți”, ne-a destănuit săteanul.

Întreg satul parcă a fost acoperit cu zăpadă. Grindina era de mărimea bobului de mazăre. Primarul comunei, Rusu Zaharie, susține că a fost o avertizare meteorologică de înrăutățire a vremii, fiind așteptate averse de ploaie.like-facebook

„Sperăm să nu aibă de suferit pomii care sunt deja înfloriți.Culturile de primăvară încă nu au răsărit atât de bine încât să estimăm pagube foarte mari”,  a spus edilul comunei.

Cod galben pentru Suceava! Fenomene îngrijorătoare anunțate de meteorologi


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*