Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Trei bărbați trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări și trecere ilegală a frontierei

judecatorTrei bărbați ucraineni au fost trimiși în judecată în stare de libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Este vorba despre Colomeciuc Constantin Ivanovici, Scripnichuk Victor și Pojoga Constantin Vasilievici.

Potrivit procurorilor, la data de 01.06.2010, în jurul orei 22.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Vicov, au observat cu ajutorul autospecialei de termoviziune, pe direcția stâlpului de frontieră 768 (zonă adiacentă localității Vicovu de Sus, județul Suceava) mai multe siluete, care era posibil să reprezinte persoane ce au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

like-facebookÎn jurul orei 22.40, o patrulă a poliției de frontieră a reținut, pe direcția stâlpului de frontieră cu numărul 768, pe teritoriul României, două persoane. În imediata apropiere a acestora s-a descoperit un număr de trei colete ambalate în folie de culoare neagră și prevăzute cu chingi de transport.

Persoanele în cauză au fost identificate ca fiind inculpatul Pojoga Constantin Vasilievici și inculpatul Scripnichuk Victor, ambii cetățeni ucraineni.

Continuându-se cercetarea terenului în zona respectivă, în jurul orelor 01.40, data de 02.06.2010, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov l-au reținut și pe inculpatul Colomeciuc Constantin Ivanovici, de asemenea cetățean ucrainean.

Locul în care au fost identificați cei trei cetățeni ucrainieni a fost cercetat în comun cu grănicerii ucraineni, ocazie cu care ambele părți au concluzionat că pe direcția semnului de frontieră S.F. 769—100 metri a avut loc o trecere ilegală a frontierei din Ucraina în România.

Cele trei colete ambalate în folie de culoare neagră și prevăzute cu chingi de transport, descoperite în imediata apropiere a locului unde au fost identificați cei trei cetățeni ucrainieni au fost inventariate, constatându-se că acestea erau formate fiecare din către trei baxuri de țigări marca Doina, cu timbru de Republică Moldova, în total 4.460 pachete țigări.

Prejudiciul produs bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale și fiscale este de 35.575 lei.

De la momentul revocării măsurii privind obligarea inculpaților Colomeciuc Constantin Ivanovici, Scripnichuk Victor și Pojoga Constantin Vasilievici, de a nu părăsi teritoriul României, aceștia au părăsit țara, în ciuda eforturilor de căutare și identificare, inclusiv în baza prevederilor Convenției europene de asistență judiciară în materie penală, pe calea unei comisii rogatorii de către Autoritățile Judiciare Competente din Ucraina, aceștia nu s-au prezentat la termenele fixate prin citații din anul 2010 până în prezent.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Rădăuți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*