Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un consilier județean atrage atenția că Tarom percepe cost dublu pentru biletele de la Aeroportul Suceava față de Iași

Radu Pentiuc

Radu Pentiuc

Consilierul județean PNL, Radu Pentiuc, a tras un semnal de alarmă, joi, în plenul deliberativului, asupra prețurilor diferențiate practicate de Tarom pe ruta Suceava-București și Iași-București. Pentiuc a precizat că prețul biletelor pus la dispoziția pasagerilor pentru Suceava-București și retur este similar unei rute externe, respectiv București-Paris.
like-facebook
Suntem în preajma sărbătorilor de Paști și am fost curios să văd Aeroportul Suceava cum contribuie la activitatea județului nostru și pot să vă spun că pentru data de 7 -11 aprilie 2016, tarifele la biletele pentru Aeroportul Suceava și Iași sunt următoarele-cursa Tarom București-Iași -430 lei dus-întors, cursa Blue Air-București-Iași -180 lei dus-întors, iar cursa Tarom București-Suceava-630 lei față de Blue Air 330 lei de la Iași. Vreau să solicit pentru următoarea ședință a Consiliului Județean o explicație a acestui cost dublu a tarifului pentru București-Suceava, să aduc la cunoștință că din acești bani 150 de lei sunt folosiți pentru costuri și taxe pentru aeroport pentru operatori, bagaje și siguranța circulației. Aeroportul Suceava nu beneficiază de acest lucru pentru că sunt mulți pasageri care pleacă din Iași. Din păcate, vineri, îmi iau familia și copii de pe aeroportul din Iași. Aș dori ca noi aeroportul pe care îl avem să îl eficientizăm. De exemplu, la intrarea în Suceava din Cristești este o reclamă foarte mare Iași-Istanbul, nu este Suceava-Istanbul. La București, pe un hotel pe un banner de 30 de metri înălțime este trecut ca reclamă Aeroportul Iași. Cred că este o problemă pentru noi toți modul cum eficientizăm Aeroportul Suceava. O cursă Tarom București-Paris este 600 de lei, o cursă Tarom Suceava-București dus-întors 630 de lei”, a spus Pentiuc.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Rădulescu, a spus că „suntem într-o economie de piață iar Taromul este o societate comercială, nu putem stabili prețurile și nici modul în care își fac reclamă. Putem să solicităm lămuriri, să stăm de vorbă, dar noi am redus costurile la aeroport de aici, încolo este politica companiei”,  a spus Rădulescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*