Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

„Balul Gospodarilor” din Botoșana a strâns sute de oameni

bal3 (2)Căminul Cultural din Botoșana a găzduit, sâmbătă noapte, „Balul gospodarilor”. Localnicii au păstrat tradiția organizării balului înainte de intrarea în postul Paștelui. Sătenii au petrecut până spre dimineață. Nu numai cei stabiliți în comună au venit să petreacă, ci și cei plecați în țară sau chiar în străinătate au ținut să fie prezenți la evenimentul satului.

like-facebookAproximativ  800 de oameni îmbrăcați în costume populare au participat la eveniment, petrecând alături de interperetul de muzică populară Călin Brăteanu și  formația Record, interpreții  de muzică populară Angelica Flutur, Nicoleta Hafiuc, Alexandru Brădățan și fanfara Trandafirul din Calafindești, dar și Arcanul.
Invitat special al Balului gospodarilor a fost interpreta de muzica populară Ana Ilca -Mureșan.  Și tinere talente din cadrul tarafului Școlii Gimanizale din localitate au susținut un program folcloric cu cântece tradiționale.
bal3 (3)La eveniment a participat și senatorul Gheorghe Flutur, originar din Botoșana, care a îmbrăcat un costum popular.
Încântat de numărul mare de oameni care au răspuns pozitiv invitației de a participa la bal, primarul comunei Botoşana, Ion Ghiaţă, a declarat că „oamenii din Botoşana nu numai că vin şi îşi etalează costumele populare, care sunt nişte opere de artă, ci participă la un act de cultură”.

La Botoșana  a luat amploare portul popular tradițional în ultimii ani, avem gospodonie care fac costume specifice fie prin metode clasice, fie mai moderne.  Sunt femei care brodează cămăși  și coase cămăși cu mărgele așa a cum purtau strămoșii noștri.   Ne bucurăm că localnicii chiar dacă au  case frumoase și somptuoase, moderne nu uită portul tradițional. Ne mândrim cu tradițiile și ne vom strădui să le ducem mai departe”, a spus șeful comunei. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*