Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Fostul șef al Poliției Fălticeni, condamnat pentru tentativă de abuz în serviciu. Ce pedeapsă a primit

Ioan Nichitoi

Ioan Nichitoi

Fostul șef al Poliției Fălticeni, comisarul șef Ioan Nichitoi, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Nichitoi a primit, de la magistrații Tribunalului Suceava, o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani și șase luni de zile pentru comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

like-facebookEl a fost achitat pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual. Nichitoiu trebuie să plătească statului 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanței sucevene nu este definitivă.

Comisarul șef Ioan Nichitoi a fost trimis în judecată la începutul lunii iulie 2014 de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava. După ce a fost trimis în judecată, Nichitoi  a rămas fără funcția de șef al Poliției Fălticeni, fiind pus la dispoziția IPJ, Ioan Nichitoi ocupând o funcție de execuție în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Suceava.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 14 – 16 octombrie 2013, în calitate de șef al Poliției municipiului Fălticeni, acesta s-a implicat activ în activitatea judiciară desfășurată de un subordonat, respectiv agentul principal Liuță, astfel încât acesta  să nu inițieze procedurile judiciare penale față de patronul Vasile Savu de la firma Parisienne a la Vys, om de afaceri local, pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Afaceristul a fost implicat într-un accident de circulație pe raza localității Fălticeni, iar lucrătorul de poliție din subordinea lui Ioan Nichitoi a întocmit  actele de constatare, afaceristul refuzând prelevarea de probe de sânge. Nichitoi i-a solicitat subordonatului său să  rupă actele pentru că este prieten cu afaceristul și vrea să îl ajute. Ba chiar, i-a cerut acestuia să îi facă documentele lui Savu pentru a obține despăgubirile de la firma de asigurare.

Anchetatorii mai spun că la data de 20 decembrie 2013, Nichitoi a întocmit înscrisul intitulat „Raport de necesitate privind oportunitatea sponsorizării”, înregistrat la IPJ Suceava la 23 decembrie 2013. Înscrisul avea un caracter fals și a fost întocmit în condițiile în care obiectul presupusei propuneri de sponsorizare fusese deja predat către Poliția municipiul Fălticeni la data de 10 decembrie 2013. Practic este vorba despre un raport de necesitate prinvind oportunitatea unei sponsorizări oferite de SC Trionec SRL din Fălticeni care a instalat o fereastră termopan la sediul poliției municipale Fălticeni la începutul lunii decembrie a anului trecut.

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Moș crăciun says:

    Inca e putin merita mai mult e un cioban ce nu are ce sa mai caute in politie…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*