Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Peste șase tone de semințe de lucernă și trifoi, confiscate la frontieră

samanta-lucernaUn bărbat transporta cu un microbuz peste 6 tone de seminţe de lucernă şi trifoi, fără documente de provenienţă.

Miercuri, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Vasile B., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, conducând un microbuz marca Iveco, înmatriculat în România.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat că aceasta era încărcată cu saci cu seminţe de lucernă şi trifoi. La solicitarea documentelor pentru marfa transportată, cetăţeanul român a prezentat un aviz de însoţire a mărfii, care la cercetări, s-a dovedit a fi falsificat. De asemenea, conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document de provenienţă a mărfii transportate.
like-facebook
Bărbatul a declarat că a cumpărat marfa din Ucraina şi intenţiona să o vândă în România.
Polițiștii au luat măsura confiscării cantităţii de 6.620 kg de seminţe, în valoare de 100.000 lei, sancţionarea contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei, a şoferului, iar în cauză fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*