Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO! Incendiu la o gospodărie din Calafindești. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale

incendiu calafindesti3Un incendiu de proporții a avut loc, miercuri după-amiază, la gospodăria unui bărbat din Calafindești. Militarii de la Garda de Intervenţie Siret şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Calafindeşti şi Şerbăuţi au intervenit cu 7 autospeciale pentru stingerea flăcărilor.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la un cvartal de locuinţe format din circa 7 gospodării. Propagarea rapidă a focului a fost determinată de vântul puternic şi de materialele de construcţie combustibile, majoritatea din lemn, astfel că salvatorii au avut o misiune grea pentru protecţia gospodăriilor care erau dispuse foarte aproape una de cealaltă.

like-facebookAu ars aproximativ 150 de metri pătraţi din acoperişul casei, bucătăria pe 50 de metri pătraţi, o magazie corp comun cu alte anexe pe 100 de metri pătraţi, bunuri gospodăreşti şi de uz casnic şi circa 1.500 de kilograme de porumb şi grâu. Flăcările au degradat pereţii din lemn ai construcţiei corp comun pe 150 de metri pătraţi, planşeul bucătăriei pe 30 de metri pătraţi, pereţii casei de locuit pe 150 de metri pătraţi, tâmplărie din lemn şi aparatură electrocasnică.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*