Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Director Holzindustrie: Schweighofer a achiziţionat din România aproximativ 11% din totalul de masă lemnoasă exploatată, restul provenind din import

holzindustrieReprezentanții companiei austriece Holzindustrie Schweighofer spun că se cumpără anual 300.000 de metri cubi de masă lemnoasă, în mod direct, de la Romsilva.
Asta înseamnă doar 15% din volumul total de lemn pe care aceştia îl procesează pe piaţa locală. Restul de până la 2 milioane de metri cubi de lemn este cumpărat de firma austriacă de la 1.000 de furnizori “fără nume”.
like-facebook
„În anul 2014 s-au exploatat 17,89 milioane mc de masă lemnoasă. Holzin­dustrie Schweighofer a achiziţionat din România aproximativ 11% din totalul de masă lemnoasă exploatată (adică 2 milioane de metri cubi – n.red.), restul provenind din import. Holzindustrie Schweighofer achiziţionează direct de la Romsilva în jur de 300.000 mc de masă lemnoasă anual, reprezentând circa 3% din totalul volumului comercializat de către Romsilva, iar restul de material lemnos este achiziţionat de la aproximativ 1.000 de furnizori”, spune Dan Bănacu, director general al fabricii de panel Holzindustrie Schweighofer Baco din Comăneşti, într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar.

Bănacu justifică discreția în privința celor 1000 de furnizori cărora nu le menționează numele prin faptul că “nu ar fi corect din punct de vedere comercial”.

Totuși, acesta afirmă că acești furnizori cumpără, la rândul lor, material lemnos tot de la Romsilva sau de la proprietari privaţi de păduri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*