Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Pacienții unui spital din Câmpulung, externați din cauza lipsei căldurii. Echipele Trans Gaz caută defecțiunea

avarie campulung (1)Lipsa căldurii din Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc le-a determinat pe rudele unor pacienți de la unitatea medicală să îi ia pe bolnavi acasă. 30 din cei 45 de pacienți au fost externați.

Angajații spitalului au niște radiatoare pe care le vor folosi pentru ca pacienții rămași să nu înghețe de frig.

primar campulungDe aseară, de la ora 21.00 a fost oprită furnizarea de gaz metan din magistrala Trans Gaz, mai exact Frasin- Câmpulung Moldovenesc. Intervenția celor de la Trans Gaz s-a făcut în jurul orelor 21 și jumătate, orele 22.00, în care s-a depistat  pe porțiunea Liceul Militar – Valea Seacă că ar fi dop de gheață sau cantități de apă. Acest lucru a dus la oprirea furnizării de  gaz metan în municipiul Câmpulung Moldovenesc”, a spus primarul Mihăiță Negură.avarie campulung (2)

like-facebookÎntre timp, echipele Trans Gaz încearcă să găsească defecțiunea de la conductă. Potrivit prefectului Constantin Harasim, conducta are trei puncte sub apă, respectiv la Izvorul Alb, Valea Seacă și pârâul Șandru, iar echipele de intervenție trebuie să vadă dacă dopul de gheață este sub partea de conductă aflată sub apă. Deja sub pârâul Șandru au fost făcute verificări și nu sunt probleme.

prefect iarnaSe fac săpături asupra conductelor, se încearcă să se scoată apa din aceste zone de subtraversare a pâraielor, ar putea bloca să nu asigure presiune. Încercăm să deblocăm situația. Trans Gaz acționează cu forțe și au cerut suplimentări de forțe din zona Mediaș. Sperăm să își facă treaba în timp util și să repunem în funcțiune sistemul”, a spus prefectul.

angajate psihiatriePrimarul Mihăiță Negură susține că o problemă privind încălzirea ar fi la Colegiul Silvic Bucovina și se va lua o decizie în privința cursurilor de miercuri, în funcție de remedierea problemei la conductă. După repararea conductei, ar mai dura 3-4 ore ca totul să fie sub presiune și căldura să fie la parametri normali.

Edilul susține că la Câmpulung Moldovenesc, mare parte din locuințe sunt încălzite și cu centrale proprii sau sobe.

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*