Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un tânăr a încercat să mituiască doi polițiști. Acum este pe mâna procurorilor

mitaUn tânăr de 26 de ani din comuna Brodina a încercat să-l mituiască pe șeful de post din localitatea Ulma, Andrei Grigoroșcuță, dar și pe Ionuț Petrișor, agent la Vicovu de Sus, pentru a nu fi tras la răspundere că a condus băut și nu a oprit la semnalele polițiștilor, în trafic.

Duminică, tânărul se afla la volanul unei mașini, iar în jurul orei  18.20, o patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și a Postului de poliție Ulma, în timp ce acționa pe raza comunei Ulma, i-a făcut semn să oprească, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.

like-facebookȘoferul, Florin Juravlea, nu a oprit însă, motiv pentru care oamenii legii au trecut la urmărirea autoturismului pe o distanță de aproximativ 5 km. S-a reuşit blocarea acestuia în trafic.

Pentru că mirosea puternic a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde, în prezența medicului de gardă a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După ce polițiștii i-au întocmit dosar penal, tânărul a încercat să le ofere bani pentru a nu se lua măsurile legale împotriva sa, dar poliţiştii au sesizat conducerea subunității și Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

„Urmare a denunţului depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind constituită o echipă operativă care s-a deplasat la sediul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus. Aici, barbatul de 26 de ani a fost surprins în flagrant în timp ce încerca să ofere suma de bani agentului de poliţie”, susține purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu.

Procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Suceava au dispus începerea urmăririi penale faţă de Florin Juravlea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*