Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO! Primarul comunei Pojorâta, audiat la DNA. „Nu mă simt vinovat”

primar pojorata audiat (1)Primarul comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a ajuns, joi dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)- Serviciul Teritorial Suceava pentru a fi audiat într-un dosar  în care există suspiciuni că au fost comise fraude cu bani europeni.

like-facebookCodreanu a intrat la audieri însoțit de avocatul său Cristian Popovici. Primarul a spus că nu a greșit cu nimic desi este suspect în dosar.

Nu mă simt vinovat cu nimic”, i-a spus Codreanu jurnalistului de la SuceavaNews.

primar pojorata audiat (2)În același dosar, au fost audiați ca martori, miercuri, doi oameni de afaceri importanți din județul Suceava. Este vorba despre Nicolae Troaşe, patronul Calcarul și Sorin Iacob, șeful Loial Impex.

Doi directori de firme din Suceava audiați la DNA

În cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul București și județele Suceava și Iași, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Au fost percheziționate:  Primăria Pojorâta, biroul unui director din cadrul direcţiei „Lider” din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cele ale unui director şi a mai multor funcţionari din cadrul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Nord – Est, Iaşi.primar pojorata audiat (3)

De percheziții a fost vizată și Asociația Gal Bucovina de Munte. Preşedintele asociației  este chiar primarul de Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu.

Faptele ar avea legătură cu utilizarea frauduloasă a fondurilor europene accesate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală la nivelul județului Suceava.

primar pojorata audiat (5)


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*