Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Controale la cluburile din Suceava. Preoții s-au rugat pentru victimele incendiului de la clubul din Capitală

incendiuPreoții din mai multe biserici din județul Suceava au pomenit, duminică, la slujbe, victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv. Este și cazul starețului Mănăstirii Sihăstria Putnei, arh. Nectarie Clinci, care s-a rugat pentru sufletele celor morți, dar și pentru cei răniți.

„Sunt cutremurat. I-am pomenit astăzi la Sf Proscomidie. E foarte dureros si simt încă multă durere pentru acei copii și familiile lor”, a declarat, pentru SuceavaNews, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.

like-facebookÎn același timp, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a avut discuții, duminică, cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Ioan Burlui, iar în perioada următoare se vor intensifica controalele la cluburile din județ.

Măsura a fost dispusă ca urmare a tragediei care a avut loc în Capitală, unde zeci de persoane au murit, iar peste 150 au fost rănite după un incendiu la un club.

Cluburile și restaurantele care nu corespund normelor în vigoare vor fi închise dacă nu remediază neregulile.

În municipiul Suceava în niciun club nu există senzori de fum în caz de incendiu. Potrivit reprezentanților IPJ Suceava, acestea nu există întrucât în toate se fumează.

„Normal ar fi să aibă alarma de incediu, senzori care se declanșează la sesizarea fumului. Dar cum se fumează acestea ori nu există, ori se închid că ar suna alarma de la fumul de țigară. Din cauza fumatului detectoarele de fum din localuri sunt de regulă închise. Și așa se produc drame.Câți oameni trebuie să mai moară pentru ca fumătorii să arate că sunt si ei…oameni?  Senzorii de fum din clubul Colectiv nu funcționau și nu au alertat pompierii. De ce? Ca să se poată fuma. Ce ziceți de asta? Așa este în orice club și bar din România”,  susține liderul de sindicat al SNPPC-Biroul Teritorial Suceava, Vasile Anton.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*