Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Școală nouă de 200.000 euro, ținută cu lacăt pe ușă. Vezi motivul!

scoalaO școală nouă dintr-o localitate din județul Suceava este ținută cu lacătul pe ușă deși pentru ea s-au cheltuit 200.000 de euro. Și asta din cauza lipsei de elevi pentru că puținii copii din localitatea Forăști care merg totuși la cursuri sunt transportați cu microbuzul școlar într-un sat vecin. Potrivit Digi24.ro,  școala veche din satul Uidești, comuna Forăști, a fost reabilitată în anul 2011 cu bani de la Guvern.

like-facebookA costat peste 200.000 de euro și are toate dotările unei unităţi de învăţământ moderne. Sunt două săli de clasă, o bibliotecă și o cancelarie, plus câteva alte încăperi administrative, iar şcoala este încălzită cu centrală proprie. Însă, în localitate sunt mult prea puţini copii care să facă aici cursuri.

În urmă cu patru ani, când s-a luat decizia de a moderniza şcoala, în sat erau 30 de copii. Acum la finalizarea lucrărilor, numărul elevilor a scăzut semnificativ şi s-a ajuns la concluzia că unitatea de învăţământ trebuie închisă.

În locul şcolii, conducerea primăriei vrea să înfiinţeze un muzeu al satului Uidești, astfel încât banii investiți să nu se ducă pe apa sâmbetei. Primarul va iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce va fi trimis la Ministerul Educației pentru schimbarea destinației clădirii.

Transformarea școlii în muzeu nu este pe placul tuturor părinților care au copii de școală generală. Aceștia spun că ar fi fost mai bine ca cei mici să învețe aproape de casă.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*