Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Fermierii din Suceava vor fi prezenți la cel mai mare târg dedicat agriculturii și silviculturii din întreaga Europă

targ animale fermieri (3)Fermierii și întreprinzătorii din agricultura suceveană vor participa, anul viitor, la cel mai mare târg dedicat agriculturii și silviculturii din întreaga Europă, Târgul de la Libramont- Chevigny (Belgia).
Inițiativa a venit în urma discuțiilor pe care președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, le-a purtat cu ministrul Agriculturii, Naturii și Turismului din Wallonia, Rene Collin și cu președintele Colegiului Provincial, Patrick Adam.

„Suntem în măsură să realizăm o nouă acțiune în comun, participarea reciprocă a fermierilor și întreprinzătorilor din agricultură la două evenimente care vor avea loc anul viitor. Este vorba de Târgul de la Libramont – Chevigny (Belgia) și Târgul Național de Zootehnie al României de la Dorna Candrenilor.”, a spus Nechifor.

targ animale fermieri (1)Târgul de la Libramont este cel mai mare târg expozițional dedicat agriculturii și silviculturii din întreaga Europă, fiind înființat în anul 1926, având loc în ultimul sfârșit de săptămână din iulie și reunind peste 600 de expozanți la un număr de peste 200 mii de vizitatori.

Cătălin Nechifor a arătat că Târgul de la Dorna Candrenilor va fi la a doua ediție anul viitor, în 2015 find desfășurat la finalul lunii iunie cu participarea a circa 100 de expozanți, având peste 200 de animale de rasă, fiind vizitat de peste 10 mii de persoane în cele 4 zile de târg.

like-facebookÎn 2016 ZEFA (Târgul Național de Zootehnie al României) va avea loc în perioada 27-29 mai, pe aerodromul din comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava.targ animale fermieri (2)

Ceea ce ne propunem împreună cu partenerii din Provincia Luxemburg este să asigurăm prin reciprocitate prezența fermierilor și întreprinzătorilor români în Libramont – Belgia și belgieni în Dorna Candrenilor – România. Unul din obiectivele importante pentru noi este atragerea materialului genetic specific rasei Bleu Blanc Belge pentru crescătorii de taurine de carne din Suceava și nordul României, dar și prezența fermierilor noștri în cel mai mare târg de agricultură din Europa, cel de la Libramont. Iată că, după 6 luni de când am semnat parteneriatul cu Provincia Luxemburg, apar și rezultate, în beneficiul ambelor regiuni.” a spus președintele Consiliului Județean Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*