Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

A început concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

scoala de subofieri de jandarmi falticeni candidatiÎn perioada 05 — 06 septembrie, candidații pentru admiterea în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni s-au prezentat la sediul școlii în vederea înscrierii și primirii legitimațiilor de concurs.

În acest an, pentru cele 125 de locuri repartizate școlii noastre, din care 3 locuri pentru candidați de etnie rromă și 2 locuri pentru candidați ai altor minorități, s-au înscris 386 de bărbați, 72 de femei și un candidat pentru locurile altor minorități.

like-facebookCei mai mulți candidați sunt din județele Suceava și Botoșani și 88% din numărul total al celor înscriși și-au exprimat opțiunea pentru limba engleză la proba de verificare a cunoștințelor.

Începând de luni, 7 septembrie a.c. sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfășura la sediul școlii și verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc pe Stadionul ‘Nada Florilor’ din Fălticeni.

Candidații declarați ‘Apt’, respectiv ‘Promovat’ vor susține proba de verificare a cunoștințelor sâmbătă, 12 septembrie a.c. Pentru a fi declarați ‘ADMIS’, candidații trebuie să obțină minim 40 de puncte din 90 posibile, clasificarea efectuându-se în ordinea strict descrescătoare a punctajului obținut.

În anul anterior, 395 de candidați, din care 43 de femei au depus dosare pentru 125 de locuri, ponderea cea mai mare de dosare având-o județele Suceava, Botoșani, Vaslui, Bistrița Năsăud, Neamț, Iași, Vrancea și Bacău.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*