Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Familie evacuată din locuință din cauza viespilor

viespiO familie din comuna Cacica a fost evacuată ieri dimineaţă din locuinţă din cauza unui cuib de viespi sălbatice care se afla în podul casei.

like-facebook Alarma s-a dat după ce o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că în podul casei mamei sale sunt mai multe viespi de dimensiuni mari, care fac un zgomot puternic. La faţa locului a fost mobilizat imediat un echipaj de jandarmi, care a avut misiunea de a asigura zona şi de a nu permite vreunei  persoane să se apropie de casă.

Locuinţa se află la marginea satului, în apropiere de pădure, şi nu este locuită decât periodic. Acum însă la domiciliu se aflau proprietara, fiica ei şi ginerele.

Viceprimarul comunei Cacica, Gheorghe Şobea, a explicat că imediat ce a fost anunţat de situaţie a apelat la un inginer apicultor din localitate, pentru a se interveni cât mai urgent. În prezenţa jandarmilor care asigurau zona, specialistul, echipat corespunzător, a pătruns în pod, unde, cu ajutorul unui spray, a neutralizat viespile şi a scos cuibul din podul casei.

Intervenţia a fost finalizată fără alte probleme deosebite.

Viceprimarul din Cacica a precizat că viespile erau foarte mari, unele de mărimea unui cărăbuş, iar specialistul i-a explicat că acestea şi-au făcut cuib în pod pe fondul faptului că în locuinţă nu s-a aflat permanent vreo persoană, astfel că au avut mediu prielnic pentru a se dezvolta.

Sursa: Monitorul de Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*