Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Suceveni morţi din cauza caniculei

canicula lesinDoi suceveni au murit răpuşi de caniculă. Ionel Daraban, în vârstă de 41 de ani, din Fălticeni, a căzut pe stradă, miercuri, după o insuficienţă cardio-respiratorie acută din cauza căldurii.

De asemenea, Dumitru Serafim, în vârstă de 78 de ani, din Rădăuţi, a leşinat pe stradă, vineri, tot din cauza căldurii. Medicii nu au mai putut să-l resusciteze.

like-facebookAlţi zeci de suceveni au solicitat ambulanţa după ce li s-a făcut rău din cauza temperaturilor mult prea mari. Cei mai mulţi au leşinat, aveau lipotimii, infarct miocardic sau crize de hipertensiune.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Suceava recomandă o serie de măsuri pe vreme de caniculă.
Una dintre ele este să evitaţi  aglomeraţiile,  expunerea la soare,  efortul fizic intens între orele 11.00-18.00. Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare. Beţi 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe. Mâncaţi fructe şi legume sau iaurt. Evitaţi  băuturile ce conţin  cofeină, cum ar fi cafea, ceai, cola. Evitaţi  alimentele cu un conţinut  sporit  de  grăsimi, în special de origine animală. Nu consumaţi alcool, inclusiv bere pentru că vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*