Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Primarul din Broşteni vrea bani de la Ministerul Dezvoltării pentru drumul de la Neagra

drum neagra2Primăria orașului Broșteni a depus la  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un proiect ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere pentru o porțiune de 4,2 km  din localitatea Neagra.

Primarul Nicolae Chiriac a declarat că pentru realizarea acestei investiții are nevoie de finanțare de  la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Această porțiune de 4,2 km, odată realizat proiectul respectiv, ar rezolva toate problemele drumului de pe Neagra. Drumul ridică în permanență o serie de probleme pentru Primăria orașului  nostru, cât și pentru locuitorii de pe Neagra. În fiecare primăvara, datorită degradării carosabilului pe timpul iernii, locuitorii sunt nemulțumiți de starea drumului, nefiind rare cazurile când acest tronson de  drum devine impracticabil. Din  cauză că se tranzitează  zilnic de mașini cu  remorci ce transporta material lemnos, în fiecare an acest drum necesită reparații, care sunt suportate de Primărie. Problema cea mai gravă este că după ce  drumul este reparat, gropile ce îngreunau traficul dispar, iar praful le ia locul. Localnicii sunt sătui de praful de pe ulițe și sunt disperați.  Atunci când drumul era plin de găuri mașinile circulau cu 10 km/oră, odată ce a fost „plombat” situația s-a schimbat. Se merge nebunește, ridicându-se imenși nori de praf. În această perioadă deosebit de călduroasă, problema prafului este reclamată  de către cetăţeni”, a spus primarul.like-facebook

drum neagraDe cealaltă parte, sătenii spun că atunci când merg pe drum sunt nevoiți să își pună batista la gură.

„Sunt zile în care trec zeci de maşini şi toate răscolesc praful de pe drum. Acoperişurile caselor sunt albe, iar noi umblăm prin sat cu batistele la gură pentru că nu mai putem respira ori de câte ori trece o maşină pe drum”, ne-a spus, cu amărăciune, un sătean.

Edilul a cerut sprijinul formațiunii Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență din cadrul Primariei pentru a îmbunătăți oarecum lucrurile. Drumul a fost udat cu ajutorul unei mașini, dar rezultatul final a fost nesatisfăcător. După terminarea udatului, drumul era uscat ca la început. O măsură, în opinia edilului din Broșteni,  care ar putea să dea rezultate, ar fi limitarea vitezei pentru autovehicole.

Chiriac însă consideră că obținerea de fonduri de la minister ar rezolva toate problemele drumului de pe Neagra.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*